Juha T Hakala Asiaa ajankohtaisaiheista

Kaikki blogit puheenaiheesta Koulutuksen tasa-arvo

Tasa-arvotoiminnan symmetria

Kenen hallussa on kansallinen tasa-arvovaikuttaminen? Onko tasa-arvon kehittäminen molempien sukupuolten yhteinen tavoite? Toteutuuko tämä kirkas ajatus käytännössä? Keskustelu on varsin yksinapaista, sillä suhteessa lukuisten naisjärjestöjen näkyvään vaikuttamistyöhön, ovat miesnäkökulman ajatukset jääneet vähälle huomiolle.

Onko perusopetuksen tasa-arvo vain tyhjiä sanoja?

Kun opetushallitus jokin tovi sitten julkaisi oppaansa sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi perusopetuksessa, kohisi uutisotsikot sitä, kuinka jatkossa tyttöjä ja poikia ei enää saa kutsua tytöiksi ja pojiksi. Huolimatta siitä, että kahdeksankymmensivuisessa oppaassa ei ollut ensinkään kyse tästä, vaan oppilaiden yksilöllisten erojen huomioimisesta sukupuolistereotypioiden sijaan, näyttää nyt pahasti siltä, että ainut käytäntöön todella siirtynyt asia on lehtien suuret otsikot ja sosiaalisen median kuohunta.

Hallitus ei halua lainaa Suomelle vaan opiskelijalle

Hallituksen selvityshenkilö Roope Uusitalolta tilaama esitys opintotuen leikkauksiksi on valmis. Opintotukeen on sorvattu useita pienempiä heikennyksiä jo kauan ja monta kertaa hallituskauden aikana. Opintotukea on yritetty ajaa jo kauan alas, ja nyt Kokoomuksen toive lainapainotteisesta opiskelusta on toteutumassa. "Ihminen on oman onnensa seppä", on hallituksen usein kaikuva viesti. Sillä opiskelijoiden toimeentuloa leikatessa leikataan todella pienituloisilta nuorilta, tasa-arvosta ja nuorten kouluttautumismahdollisuuksista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä